Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 78
Like Tree10Likes

Thread: First unread post issue

  1. #16
    Cricket Web Staff Member fredfertang's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    It is a far far better place ............ etc etc
    Posts
    12,015
    This problem I don't have, but I have noticed that over the last two weeks or so the email notifications have become so haphazard as to be all but useless and always a few hours behind - I have had a complete breakdown of them a few times in the past, which I have always blamed aol for (quite rightly I think) but this is different as they still come through regularly, but with no discernible pattern

  2. #17
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by GIMH View Post
    James, it happens to me when I select first unread post either from new posts or within a forum. It happens on safari and IE but not Chrome and Firefox.

    Just tried it now in Safari and is still happening.
    Thanks. Have you tried upgrading to the latest version of Safari to see if that resolves the problem?

    Quote Originally Posted by fredfertang View Post
    This problem I don't have, but I have noticed that over the last two weeks or so the email notifications have become so haphazard as to be all but useless and always a few hours behind - I have had a complete breakdown of them a few times in the past, which I have always blamed aol for (quite rightly I think) but this is different as they still come through regularly, but with no discernible pattern
    I noticed this today as well - thanks for reporting it. I've logged this with our hosts and will see what they have to say.

  3. #18
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by fredfertang View Post
    This problem I don't have, but I have noticed that over the last two weeks or so the email notifications have become so haphazard as to be all but useless and always a few hours behind - I have had a complete breakdown of them a few times in the past, which I have always blamed aol for (quite rightly I think) but this is different as they still come through regularly, but with no discernible pattern
    From the hosts

    Quote Originally Posted by ASO
    Your server's mail queue looks to be very low at the moment so I do not think that is the cause of any delay:

    I unfortunately don't see any obvious issues recorded in the server's outgoing mail log either.

  4. #19
    Cricket Web Staff Member Burgey's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    The Castle
    Posts
    41,497
    Still happening when using the mobile skin on my phone (which uses Safari).
    WWCC - Loyaulte Mi Lie
    "People make me happy.. not places.. people"

    "When a man is tired of London, he is tired of life." - Samuel Johnson

    "Hope is the fuel of progress and fear is the prison in which you put yourself" - Tony Benn


  5. #20
    Cricket Spectator
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by James View Post
    From the hosts
    James, at AdminCP >> Settings >> Options >> Email Settings, set as follows:

    Use Mailqueue System = No
    Use Cron Based Sending = No
    Number of Emails to Send Per Batch = Start with 300 and work up if that's problematic
    E-Mail Send Delay = 0

    SMTP Email = No

  6. #21
    Cricket Spectator
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    23
    I rarely use either Safari or IE or Chrome. Just testing now with alternate browsers.

    Safari v5.1.7
    Either goes to first post or last post so last unread definitely not working.

    Internet Explorer 10.0.9200.16635
    As with Safari, either the first post or the last post but nor first unread.

    Chrome v28.0.1500.72
    Goes to first thread before I enter a thread. Then goes to first unread in last 30 days - James, this is because of your forum default setting. You might change your default to "Show All"

    Firefox 22.0
    Same as Chrome
    Last edited by djbaxter; 25-07-2013 at 09:18 AM.

  7. #22
    International Coach
    Suicide Bob Champion!
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Not really needed on CW
    Posts
    12,671
    when did marcuss become a DJ?

  8. #23
    Cricket Spectator
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    23
    More to check:

    AdminCP >> Settings >> Options >> General Settings

    Thread/Forum Read Marking Type = Database (automatic forum marking)
    Database Read Marking Limit = ?? what value do you have here?

    AdminCP >> Settings >> Options >> Cookies and HTTP Header Options

    Force Latest IE Mode (Force IE browsers to render in their latest version.) = YES

    AdminCP >> Settings >> Options >> Friendly URLs

    URL Type = Standard URLs if vBSEO is enabled
    Standard URL Routing Variable = r

    Suggestion:

    AdminCP >> Maintenance >> Execute SQL Query >> Automatic Query >> All Forums >> Show All Threads

  9. #24
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    More to check:

    AdminCP >> Settings >> Options >> General Settings

    Database Read Marking Limit = ?? what value do you have here?
    This value is set to 10.

    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    AdminCP >> Settings >> Options >> Cookies and HTTP Header Options

    Force Latest IE Mode (Force IE browsers to render in their latest version.) = YES
    I've set this.

    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    AdminCP >> Settings >> Options >> Friendly URLs

    URL Type = Standard URLs if vBSEO is enabled
    Standard URL Routing Variable = r
    Yes, these are the values here.

    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    Suggestion:

    AdminCP >> Maintenance >> Execute SQL Query >> Automatic Query >> All Forums >> Show All Threads
    What does this do out of interest?

  10. #25
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    James, at AdminCP >> Settings >> Options >> Email Settings, set as follows:

    Use Mailqueue System = No
    Use Cron Based Sending = No
    Number of Emails to Send Per Batch = Start with 300 and work up if that's problematic
    E-Mail Send Delay = 0

    SMTP Email = No
    Thanks ,that must have been it. I've changed the settings accordingly.

  11. #26
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    Chrome v28.0.1500.72
    Goes to first thread before I enter a thread. Then goes to first unread in last 30 days - James, this is because of your forum default setting. You might change your default to "Show All"
    Thanks, will look at changing this.

  12. #27
    Cricket Spectator
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by James View Post
    This value is set to 10.
    OK. Mine is set to 7 but 10 is probably better.

    Quote Originally Posted by James View Post
    What does this do out of interest?
    You are currently defaulting to 30 days. For new members or members who are returning after a period of time away, this means threads older than 30 days won't be visible. I think (not 100% sure) this also applies to unlogged in visitors which would include search engine spiders like Googlebot.

    I don't know why anyone would want to hide content from either spiders or human visitors.

    What running that query will do it set the default for all forums to "all threads" meaning no cutoff of 30 days or any other time limit. I always set forums to "all threads".

  13. #28
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    OK. Mine is set to 7 but 10 is probably better.



    You are currently defaulting to 30 days. For new members or members who are returning after a period of time away, this means threads older than 30 days won't be visible. I think (not 100% sure) this also applies to unlogged in visitors which would include search engine spiders like Googlebot.

    I don't know why anyone would want to hide content from either spiders or human visitors.

    What running that query will do it set the default for all forums to "all threads" meaning no cutoff of 30 days or any other time limit. I always set forums to "all threads".
    Fair enough, cheers. Thanks, will change this when I get home from work this evening I'll post again when the change is made.

    Are you thinking this will some how fix the unread post issue?
    Last edited by James; 25-07-2013 at 08:56 PM.

  14. #29
    Cricket Web Owner James's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    23,893
    Quote Originally Posted by djbaxter View Post
    You are currently defaulting to 30 days. For new members or members who are returning after a period of time away, this means threads older than 30 days won't be visible. I think (not 100% sure) this also applies to unlogged in visitors which would include search engine spiders like Googlebot.

    I don't know why anyone would want to hide content from either spiders or human visitors.

    What running that query will do it set the default for all forums to "all threads" meaning no cutoff of 30 days or any other time limit. I always set forums to "all threads".
    This is done, thanks for the advice.
    djbaxter likes this.

  15. #30
    Cricket Spectator
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    23
    Quote Originally Posted by James View Post
    Are you thinking this will some how fix the unread post issue?
    I don't know but I don't think so. I'm still a little baffled, to be truthful.

    Given that you are clearly having this problem and that with a similar setup I am not, I am assuming:

    1. it is related to a setting somewhere that is different here; or

    2. it is related to a plugin you have and I don't, or one that I have and you don't; or

    3. it is a problem with your custom theme.

    I'll continue to investigate this as I get time.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. i've got a friend with an issue
    By nibbs in forum Off Topic
    Replies: 33
    Last Post: 10-11-2007, 04:43 PM
  2. a delicate issue
    By nibbs in forum Off Topic
    Replies: 30
    Last Post: 28-06-2005, 04:15 AM
  3. View first unread post
    By Bazza in forum Site Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 16-01-2003, 02:51 PM
  4. 1st issue newsletter
    By bugssy in forum World Club Cricket
    Replies: 10
    Last Post: 15-10-2002, 09:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •